Komentarze

Przed / Po: Rozbudowa domu ze współczesnym przedłużeniem

Przed / Po: Rozbudowa domu ze współczesnym przedłużeniem


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Oszczędzanie miejsca to jedno z wiecznych zadań naszego pokolenia. Osoby dziś doceniają piękne objętości, które pozwalają na cyrkulację światła, jednocześnie oferując duże salony. W tym paryskim domu na przedmieściach właścicielom brakowało miejsca, aw szczególności wystarczającej liczby pokoi dla swoich dzieci. Dekoracja, datowana i niezbyt dopasowana do pragnień rodziny, również miała zostać poddana przeglądowi w całości. Dlatego wezwali architekta Ninona Josseta do powiększenia ścian poprzez wspaniałe przedłużenie współczesnego stylu. Deszyfrowania. przed : Ten ładny dom na przedmieściach ma wszystkie zalety zakwaterowania rodzinnego: piękne pokoje dzienne, dwie sypialnie, kompletną piwnicę ... Jednak rodzina urosła, jej członkowie tak naprawdę nie znajdują swojego miejsca w 133m2 mieszkań. Sen właścicieli Użyj piwnicy, aby przekształcić ją w część sypialną z łazienką i pralnią, co pozwoli im przekształcić przestrzeń na parterze w salon. Wzywają zatem architekta Ninona Josseta, aby zaproponował im rozwiązanie remontowe: po pierwszej wizycie młoda kobieta zauważa kilka wad. Teren przylegający do domu jest bardzo stromy i nie może znieść budowy w państwie; dlatego należy go spłaszczyć, aby utworzyć wystarczająco dużą powierzchnię, która posłuży jako podstawa przyszłego rozszerzenia. Drugi problem dotyczy estetyki: właściciele rzeczywiście chcą rozszerzenia współczesnego stylu, który nie harmonizuje z klasyczną architekturą domu. Konieczne jest zintegrowanie przyszłej konstrukcji z zakwaterowaniem, nie sprawiając wrażenia, że ​​została dodana w dalszej części budynku.
Projekt : Po kilku tygodniach studiów i szkiców Ninon Josset proponuje właścicielom nowy plan domu, w tym całkowitą przebudowę piwnicy. Ten ostatni jest powiększany za pomocą przedłużenia umieszczonego w jego przedłużeniu. Architekt postanowił wykorzystać całą powierzchnię tej nowej konstrukcji, wyobrażając sobie piękny taras umieszczony nad nią. Zewnętrzne części domu są również całkowicie odnowione, z zewnętrznymi drewnianymi schodami łączącymi parter z piwnicą, a także drugim tarasem wychodzącym na ogród.
później : Nowy dom nabrał znacznie bardziej współczesnego wyglądu dzięki renowacji zewnętrznych elementów, które są teraz zharmonizowane z przedłużeniem piwnicy. Płytki zniknęły na korzyść znacznie bardziej nowoczesnego dachu aluminiowego. Tradycyjne okiennice zostały również zastąpione wbudowanymi roletami, bardziej zgodnymi z nowym stylem domu. W piwnicy powstają trzy piękne sypialnie, łazienka i pralnia, zwalniając miejsce na parterze, gdzie obecnie znajduje się kuchnia, salon, jadalnia i biuro. antresola. Po roku pracy całkowita powierzchnia domu wzrosła z 133m2 do 361m2: obszar prawie trzykrotnie ku uciesze rodziny!

W centrum uwagi na zewnątrz

Mocną stroną tego remontu są niewątpliwie zewnętrzne elementy, które skorzystały z prawdziwego liftingu. Zamiast starej werandy i stromego, niedostępnego ogrodu rodzina korzysta teraz z dwóch pięknych tarasów: jeden umieszczony na pierwszym poziomie, naprzeciwko salonu, a drugi na przedłużeniu sypialni. Metalowe osłony ciała są przymocowane między każdym filarem tarasu, aby pasowały do ​​współczesnego ducha z nutą mineralną. Na ziemi architekt preferował drewno ze względu na jego ciepło i współczesne linie. Pod względem kolorów wybrano paletę szarości, od żwirowej szarości po antracyt, w porozumieniu z właścicielami; dźwięki te znajdują się w domu na meblach, niektórych elementach metalowych oraz w kuchni.

Wiatr nowoczesności wieje na wystrój!

Dekoracja pozostała „we własnym soku” i nie odpowiadała życzeniom rodziny. Piękny salon katedralny zastępuje teraz stare, przestarzałe i nieatrakcyjne pokoje żywności. Aby osiągnąć ten wynik, Ninon Josset postanowił rozbić starą podłogę, która oddzielała parter od strychu. Wykorzystując wysokość pod dachem, młoda kobieta zwielokrotnia głośność i wprowadza do salonu piękne wrażenie przestrzeni. Pod względem dekoracyjnym gwiazdę pozostawia się materiałom: drewniane belki i solidna parkietowa podłoga nadają pomieszczeniu charakteru, jednocześnie nadając mu spektakularny akcent! Neutralne odcienie zostały sprytnie wzmocnione przez odrobinę wiśniowej czerwieni, co zapewnia pieprzność i nowoczesność przez cały pobyt.



Uwagi:

  1. Thomas

    Twój pomysł jest świetny

  2. Rowdy

    Nie bierz tego do serca!

  3. Vien

    Myślę że się mylisz. Mogę bronić swojej pozycji. Napisz do mnie w PM, omówimy.

  4. Montague

    Jakie słowa... super, świetny pomysł

  5. Nebar

    Tak, niezła opcja

  6. Escorant

    Przepraszam, ale myślę, że popełniasz błąd. Proponuję to omówić. Wyślij mi e -mail na PM, porozmawiamy.



Napisać wiadomość