Wskazówki

Przed / Po: Zreorganizuj przestrzenie, aby powiększyć salon

Przed / Po: Zreorganizuj przestrzenie, aby powiększyć salon


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Mieszkanie na małym obszarze często wiąże się z optymalizacją metrów kwadratowych, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania pomieszczeń. W tym paryskim dupleksie w 4. dzielnicy architekt Gali Sulukjian miał dobry pomysł, aby zmienić lokalizację niektórych kluczowych pokoi (kuchni, łazienki), w celu redystrybucji przestrzeni z korzyścią dla salonu: większy, jaśniejszy , ten drugi odzyskał swoją prawdziwą funkcję głównego pokoju. Postępuj zgodnie z krokami udanej transformacji krok po kroku!

Redystrybucja różnych przestrzeni


przed : Śluzy przylegające do wejścia służą zarówno jako korytarz umożliwiający dostęp do kuchni, jak i jako wielofunkcyjna szafka, jednocześnie osłaniając schody prowadzące na górę. Ten niewielki pokój bez prawdziwej funkcji marnotrawstwa cennych metrów kwadratowych i nie ma rzeczywistego zastosowania dla właścicieli. Kuchnia znajdująca się za śluzą jest zdecydowanie zbyt imponująca jak na mieszkanie o powierzchni 30 m2: dlatego konieczne jest sprawdzenie jej proporcji w dół, aby zrównoważyć powierzchnie na korzyść salonu i łazienki. Ten ostatni, ślepy i zrujnowany, wkracza do salonu o szerokości zaledwie 2,90 m. Należy rozważyć prace reorganizacyjne, aby nadać temu nietypowemu dupleksowi wszystkie funkcje, na jakie zasługuje! Projekt
Po przestudiowaniu konfiguracji pomieszczeń architekt Gali Sulukjian zdecydował się na trzy kluczowe etapy: - Usunięcie śluzy na rzecz częściowo otwartej kuchni w salonie - Przedłużenie głównego pokoju - Migracja z łazienki do lokalizacja starej kuchni
później : Wejście otwiera się teraz na salon, którego powierzchnia znacznie wzrosła dzięki usunięciu sąsiedniej łazienki. Pod względem dekoracyjnym stare kafelki w stylu lat 80. ustąpiły miejsca pięknej jasnej dębowej parkiecie. Objętości są elegancko podkreślone przez belki podtrzymujące sufit, bielone, aby zapewnić dodatkowe światło. Architekt stworzył również dwa praktyczne i dyskretne regały, a także schowek po stronie wejściowej: właściciele mają teraz wystarczająco dużo miejsca, aby przechowywać swoje rzeczy osobiste bez wkraczania na powierzchnię salonu!

Designerska i funkcjonalna kuchnia


przed : Powierzchnia kuchni jest zbyt duża w porównaniu do wielkości mieszkania. Dzięki przestarzałym meblom i panelowi w wyblakłej pomarańczowej mozaice pokój zasługuje na dobre odświeżenie!
później : W porozumieniu z właścicielami architekt postanowił przenieść kuchnię do miejsca, w którym kiedyś stała śluza. Przestrzeń przeznaczona na posiłki, mniejsza i lepiej zorganizowana, jest teraz łącznikiem między salonem a łazienką. Duży regał pozwala oddzielić kuchnię od salonu bez podziału na partycje: sprytne podejście, które przepuszcza światło z salonu i ułatwia wymianę z gośćmi.

Łazienka otwarta na zewnątrz


przed : Łazienka przylegająca do salonu jest ślepa i niewielka: dzięki unikalnej umywalce i starzejącemu się prysznicem nie jest wygodna dla mieszkańców mieszkania! Łazienka przylega do salonu z widokiem na wejście. Aby uniknąć problemów z wilgocią i skorzystać z naturalnego światła, właściciele chcieliby mieć otwór na zewnątrz i swobodny przepływ przestrzeni. później : Gali Sulukjian opowiada się za integracją łazienki w miejscu starej kuchni: genialne rozwiązanie, które nie tylko pozwala powiększyć salon, ale także skorzystać z większej toalety. Jednak ta transformacja wymaga przekierowania rur przeznaczonych do ścieków, znajdujących się przy wejściu. Młoda kobieta postanawia zatem stworzyć małą platformę, pod którą zostaną zintegrowane rury do starej kuchni. Zaskakujący szczegół, etapem finalizacji platformy jest właściwie betonowa granica używana na drogach: zmiana projektu idealnie pasująca do nietypowego stylu mieszkania! Nowa łazienka, trzeźwo ubrana na szaro, wreszcie korzysta z pięknego naturalnego światła dzięki otwarciu okna na dziedziniec. Pod względem dekoracji architekt wybrał średniej wielkości elementy o bardzo wyrafinowanym wyglądzie: pokój wreszcie oddycha i zyskuje na funkcjonalności! Gali Sulukjian Architect DPLG //www.galisulukjian.com/



Uwagi:

  1. Diedrick

    Przesadzasz.

  2. Gilles

    Co za użyteczny argument

  3. Jokin

    Jest zgodny, informacje są godne podziwu

  4. Abd Al Rashid

    Usunąłem tę myśl :)

  5. Curtice

    Nie masz racji. Jestem pewien. Zapraszam do omówienia. Napisz w PM.

  6. Terran

    Nie masz racji. Wejdź, omówimy.

  7. Armen

    This great idea just engraved

  8. Denis

    Co za wspaniały temat



Napisać wiadomość