Komentarze

Przed / Po: Utwórz zacienioną przestrzeń zewnętrzną

Przed / Po: Utwórz zacienioną przestrzeń zewnętrzną


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Latem nie zawsze łatwo jest cieszyć się ogrodem, gdy temperatura rośnie zbyt wysoko, a promienie słoneczne stają się agresywne. Tak jest w przypadku tego pięknego wiejskiego domu, którego ogród nie ma zacienionej przestrzeni: właściciele, którzy chcą przemyśleć cały układ, wezwali zewnętrzną agencję projektową Slowgarden, aby wyobrazić sobie przestrzeń chronioną przed słońce, poświęcone relaksowi i posiłkom. Prawdziwy dodatkowy „pokój”, duża pergola na zamówienie powstała w ciągu kilku tygodni: teraz zaprasza rodzinę i przyjaciół na radosne i miłe chwile dzielenia się!

Zmień układ ogrodu z A na Z.


przed : ogród jest prawie na wolności, a rośliny rosną w anarchiczny sposób. Poza ładną kamienną ścianą oddzielającą stronę ogrodu od basenu, nie wprowadzono żadnych zmian. Całość jest zdezorientowana i nie korzysta z zacienionej przestrzeni niezbędnej do spożywania posiłków na świeżym powietrzu.
później : Właściciele chcą dać duszę temu dużemu ogrodowi przylegającemu do ich domu. Po złożeniu różnych życzeń architektom agencji Slowgarden, proponują instalację drewnianej pergoli, która wytyczy jadalnię. Ta duża jadalnia na świeżym powietrzu jest przeznaczona na duże stoły, które kochają właściciele, ale także na popołudniowe relaksy poświęcone czytaniu i odpoczynkowi.

Praca na miarę


Specjalistyczne w zakresie wyposażenia zewnętrznego biuro projektowe Slowgarden jest w pełni świadome ograniczeń związanych z nierównym terenem i wie, jak najlepiej wykorzystać istniejące środowisko, naturalne lub zabudowane. Architekci z Marsylii postanowili więc wykorzystać ściany otaczające ogród, aby wyznaczyć fundamenty drewnianego tarasu. Ten ostatni jest umieszczony nieco na wysokości, aby woda mogła ewakuować się bez przeszkód, gdy pada deszcz. Taras przesłonięty dużym beżowym płótnem ułożonym w naprzemiennych rzędach osłania się przed promieniami słońca, pozostając otwartym na ogród. Drzewa przylegające do ścian są utrzymywane w celu wzmocnienia cienia nad pergolą i pomocy w rozprzestrzenianiu świeżej i roślinnej atmosfery.

Dostosuj meble do istniejącego środowiska



Wszystkie elementy mebli zostały wykonane przez agencję, zgodnie z życzeniami właścicieli. Chcieli duży stół, aby pomieścić rodzinę i przyjaciół w weekendy i święta. Zestaw stołu / ławki został w całości zaprojektowany w drewnie i wydaje się, że unosi się z ziemi jak za pomocą magii. Ta wspaniała jadalnia - która może pomieścić do 12 osób - jest zwieńczona słomianymi zawieszkami, które nadają pergoli bardzo naturalny akcent. Styl Zen uzupełnia zawieszone łóżko zachęcające do drzemki, którego materac został specjalnie zaprojektowany, aby wytrzymać pogodę i pozostać na zewnątrz przez cały rok.

Przyjazna przestrzeń pośrodku bujnej zieleni


Ogród jest teraz uporządkowany i zapewnia właścicielom prawdziwy zacieniony obszar sprzyjający relaksowi. Strategiczne położenie między domem a basenem pozwala mieszkańcom schronić się o każdej porze dnia i cieszyć się ogrodem w 100%! Slowgarden



Uwagi:

  1. Eachan

    Myślę, że nie masz racji. Proponuję omówić to. Napisz do mnie na PW, porozmawiamy.

  2. O'shea

    Całkiem dobrze! Wydaje mi się, że to bardzo dobry pomysł. Całkowicie z tobą się zgadzam.

  3. Jacinto

    Diabeł płonie !!!

  4. Kigajar

    Zgadzam się, bardzo przydatna myśl



Napisać wiadomość